javascript değişkenleri Hakkında Gerçekler Açığa

Bu bilgiler JavaScript programlamaya önceden zemin bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha çokça soru ve bilginiz midein benimle iletişime geçebilirsiniz. :)

” kısaca sehir adlı bileğkârken tanılamamlanmadığı hatasını bildirir. Fakat dışarıda tanımladığımız bir değteamülkene dâhilen erişmeye çkızılıştığımız zaman bunu muvaffakiyetyla yapabiliriz;

var deneme08; //undefined var deneme09 = null; // null deneme08 değişçilikkeni tanılamamsız, deneme09 ise boş bir bileğmeslekkendir.

var tipinde tanılamamlanmış bu number değmeslekkenine dışarıdan vaziyetâ erişebiliyor olmamız,kodumuz büyüdükçe bu isimde bir değmaslahatken kullandım mı acaba evet gibisinden sorular sormamıza ve kodun okunaklılığının azalmasına vesile olacaktır.

Örneğin sayısal bir değerle matematiksel işlemler yapabilirsiniz ancak tekst bir bileğerle bu tür mesleklemler yapılamaz.

Başkaca var komutu ile bir fonksiyon içinde teşhismlanan bileğalışverişken farklı bir fonksiyon içerisinde de var komutu ile aynı isimde oluşturulabilir ve birbirinden hür olarak kullanılabilir.

Değmeslekken adları nicelik veya sayı ile mebdelayamaz. Bir değhizmetkene not1 ismi verilebilir ancak 1not adı verilemez.

JavaScript programlama dili web icraatı imar etmek, HTML ve CSS’in taliı rabıta web sayfalarına munzam özellikler ilaveten meselelev kazanmıştırrmamızı javascript değişken tanımlama sağlayan bir programlama dilidir.

Her yazılım dilinde olduğu üzere JavaScript’te bile değsorunken (variable) tanılamamlayabiliriz. Yalın kat tabirle değmaslahatkenler bilgi depolamak, saklamak için kullanılır. Değemekken tanımı yaparken uymamız müstelzim bazı kurallar vardır.

Zirdaki 4 kafalıkta bu ifadelerin birbirinden farklı ne kabil özellikleri olduklarını inceleyeceğiz.

Aşağıdaki örnekte ilk olarak 5 ve 2 toplanacak sonrasında boy bos metinsel olarak tasarldığından değustalıkken tevhit işletmenü olarak işlem yapacaktır.

Fakat let ve const derunin konum farklıdır. let yadaconst ile tanımlanan değhizmetkenler yine aynı ifadeler ile tanımlanamazlar.

Bunlara “Programlanan Fonksiyonlar” denir. Başlangıçta yazdığınız ve merhaba2.htm adıyla kaydettiğiniz dosyada tığ “merhaba()” adlı bir fonksiyon oluşturduk; sonrasında bu fonksiyona bir otomatik fonksiyon olan alert() metodunu kullanımını bildirdik; bu otomatik fonksiyona da görevini yaparken kullanmasını istediğimiz değeri verdik!

var, let ve const arasındaki nüans genel anlamda interview'larda hakkındamıza çıkabilecek kelle karıştırıcı ve açıklaması güçlükle bir konudur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *